Médiatudor alapinformációkSajtószoba

A TV2 Mokka című műsorában láthattak beszélgetést a Digitális világ című új oktatási segédanyagról.

Tananyag lesz az internethasználat?

 

Információs Társadalom Parlamentje 2013

A MediaSmart Hungary Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft. a Digitális világ című új oktatási anyagát mutathatta be. A felszólalás lehetőségét pályázaton nyerték el.

2013 június 13-án és június 14-én immáron harmadik alkalommal rendezték meg az Országházban az Információs Társadalom Parlamentjét, mely több mint szakmai konferencia. Parlamentáris körülmények között úgynevezett partneri viszonyban - ahogy ez többször is elhangzott a két nap folyamán - találkozhattak a civil szervezetek képviselői, a szakemberek és az állami döntéshozók speciális tematikával.

„2011 elején született meg az ötlet, hogy szükség van egy olyan fórumra, ahol az információs társadalom formálói egyeztetni tudnak szakmai kérdésekről” – mondta az ötletgazda Soltész Attila, az Infotér elnöke. Ebben számítottak az erős civil jelenlétre, hiszen ez a szektor komoly erőforrásokkal rendelkezik, másrészt testközelből találkozik a valós problémákkal. A Magyar Parlament épülete, mint helyszín magas rangra emeli az infokommunikáció ügyét a kormányzaton belül. Ugyanis a jól működő információs rendszerek már rövidtávon is szolgálják valamennyi ágazat eredményességét és hatékonyságát. 2012-ben szerepe a „Magyarország megújulása” rendezvénnyel tovább erősödött.

2013-ban „Infokommunikáció a versenyképességért” címmel a konferencia programjában a kormányzati informatika, e-közigazgatás, média és hírközlés témakörei mellett nagyobb súllyal kapott hangot a fejlesztéspolitika, a külgazdaság, az innováció, a társadalmi felzárkózás. Külön figyelmet fordítottak arra, hogy jelen legyenek a tankerületi igazgatók, az e-Magyarország pontok e-tanácsadói, a legjobb középiskolák, az informatikai OKTV-felkészítő tanárok, az ECDL-vizsgaközpontok, a pedagógiai intézetek, a felsőoktatási intézmények és a hallgatói önkormányzatok.

 

Médiatudor - iskolai képzés az okszerű média fogyasztásért

GVH – Kontroll – 2007. június

A Médiatudor oktatási program magyarországi bevezetése következtében a 2007-2008. évi tanévtől kezdődően a hazai általános iskolákban is elkezdődhet a médiaismeretek oktatása az alsó tagozatos diákok számára. A kezdeményezés célja, hogy a tanulókat helyes és tudatos médiafogyasztásra, a média működésének megismerésére, valamint kritikus és tudatos fogyasztói magatartásra nevelje a reklámokon keresztül. A program Szakértői Biztosságának munkájában számos szakmai partner mellett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is részt vesz.

Tovább

 
Az oldal tetejére